Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ



Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε όλοι μας, ότι στις σημερινές πολύ πιεστικές συνθήκες για τους πολίτες, το ζητούμενο δεν είναι να μετρήσουμε έργα, να ακονίσουμε ψαλίδια και να κόψουμε κορδέλες. 

Άλλωστε σε αυτήν τη χώρα, η τοπική αυτοδιοίκηση που κατά κυβερνά τον τόπο εδώ και δεκαετίες, τίποτε άλλο δεν κάνει, παρά να διακηρύττει ότι έσωσε και σώζει τον τόπο, ότι τον έχει καταστήσει ένα απέραντο εργοτάξιο κτλ. Κατά σύμπτωση, όλα τα "έργα" και οι ανδραγαθίες είναι "έτοιμα" λίγο πριν τις εκλογές. Επίσης κατά σύμπτωση, όλος αυτός ο οργασμός έργων, δεν έχει επιλύσει κάποιο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα…

Εάν οι πρακτικές αυτές της επικοινωνιακής φούσκας δεν είναι κοροϊδία και υποτίμηση της νοημοσύνης μας, εάν δεν είναι κουτοπονηριά, τότε τι είναι;
Το σημαντικό είναι να παράγουμε τις προϋποθέσεις που χρειάζεται η κοινωνία για να απελευθερώσει τις δημιουργικές της δυνάμεις και όχι να δρούμε για λογαριασμό της, κοροϊδεύοντας με έργα, που στις παρούσες συνθήκες δεν απαντούν στις πραγματικές ανάγκες. 

«Καθήκον της κυβέρνησης (των αιρετών, του δημάρχου) δεν είναι να προσφέρει την ευτυχία, αλλά να δίνει στους ανθρώπους τις προϋποθέσεις να δημιουργήσουν την ευτυχία τους.» (Τζορτζ Κάνιγκ)

Τα καλύτερα σχέδια και οι καλύτερες μακέτες, τα μεγαλύτερα έργα, δεν έχουν καμία αξία, εάν δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για διαφάνεια, ισονομία, δημοκρατία και δικαιοσύνη.


Τι να τα κάνουμε τα υπερσύγχρονα συστήματα ελέγχου διαρροών του νερού, όταν δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να παταχτεί η ανομία; Ποιος πληρώνει και ποιος δεν πληρώνει νερό σε αυτόν τον τόπο το ξέρουν και οι πέτρες. Ποια ρολόγια γυρίζουν ανάποδα και ποια καταμετρούν, επίσης το γνωρίζει όλη η κοινωνία και η δημοτική αρχή επίσης! Το σκάνδαλο βρίσκεται στο γεγονός ότι οι θρασείς και κολλητοί δεν πληρώνουν και ότι η δημοτική αρχή, αν και γνωρίζει δεν κινητοποιείται. Γιατί άραγε; 

Οι διαρροές χρησιμοποιούνται για συμψηφισμούς χρεών σε ποσοστά πάνω του 50% των χρωστούμενων… με αντάλλαγμα την πολιτική υποστήριξη και τους ψήφους!
 
Αυτή είναι η διαχείριση του νερού και η εφαρμογή της δικαιοσύνης και του νόμου στο δήμο Μαλεβιζίου!

 Θα μπει επιτέλους το μαχαίρι στο κόκκαλο ή θα παρηγορούμαστε με εξαγγελίες και φανφάρες; Το πρόβλημα θα παραμείνει και θα οξυνθεί, όταν η δημοτική αρχή κάνει πως ούτε βλέπει, ούτε ακούει… Ο κόσμος δεν ξεγελιέται πια  από εκείνους που συστηματικά και επανειλημμένα τον έχουν προδώσει και πολλαπλά κοροϊδέψει!

Οι άρχοντες αυτής της χώρας χρόνια τώρα «εκσυγχρονίζουν» και εφαρμόζουν «μοντέρνες» μεθόδους. Η χώρα όμως βουλιάζει και καταστρέφεται, από την ατολμία τους να πατάξουν την ανομία και να εφαρμόσουν δικαιοσύνη και από τη νοοτροπία τους να κάνουν τα χατίρια της εκλογικής τους πελατείας, προωθώντας τα στενά μικροπολιτικά τους συμφέροντα ενάντια στο συμφέρον της πλειοψηφίας! 

Το ίδιο σε υπερθετικό βαθμό συμβαίνει στο Μαλεβίζι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου