Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ


ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

«Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», ή «εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδ»ι…

Ακόμα και την ώρα που η δημοτική εξουσία χρειάζεται να σιωπά και να κάνει ταπεινά την αυτοκριτική της, η αλαζονεία που έχει γίνει δεύτερη φύση της, ο παραμορφωτικός καθρέπτης που είναι ο οδηγός της, δεν την αφήνουν να αντικρύσει την πραγματικότητα.

Οχτώ ολόκληρα χρόνια παίζουν κρυφτούλι με τα σημαντικά προβλήματα, οχτώ χρόνια δηλώσεων και αέναων μελετών. Σήμερα ξαφνικά έχουν λυθεί όλα, ως δια μαγείας! Οι «υπερώριμες» μελέτες όμως που επαίρονται, δε φαίνεται να έχουν αντιμετωπίσει βασικά θέματα ασφάλειας και προστασίας ανθρώπινων ζωών και περιουσιών. Αδιάψευστος μάρτυρας η κατάσταση στο Γάζι, στην Αμμουδάρα, στο Τσαλικάκι στο Παλαιόκαστρο, στην περιοχή της Αχλάδας-Αγίας Πελαγίας, στο Φόδελε και αλλού. Ενέργειες πάντα εκ των υστέρων. Καμία πρόβλεψη, καμία πρόληψη.  Σε κάθε νεροποντή χτυποκάρδι για τους πολίτες και κούφιες υποσχέσεις από τους δημοτικούς άρχοντες.

Αντί λοιπόν να ζητούν τα ρέστα για την κριτική, καλό θα ήταν να χαμηλώσουν λίγο το βλέμμα, για να μπορέσουν έστω μια φορά να δουν καθαρά. Τόσο πολύ τους τρομάζει η αλήθεια; Πραγματικά δε φοβούνται την κρίση των δημοτών; Δεν έχουν καμία συστολή;

Τη στιγμή που το Γάζι και οι γύρω περιοχές «πνίγονται» από την απραξία τόσων χρόνων, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να γίνεται το μαύρο άσπρο και να ζητούν από την αντιπολίτευση να παρασταθεί που; Στην αδιαφορία ή στην απουσία στρατηγικής; Στην έπαρση ή στην υποτίμηση της νοημοσύνης των δημοτών;  

Γιατί τι άλλο μπορεί να πει κανείς, όταν π.χ. για το Παλαιόκαστο έχει γίνει νόμος του κράτους ήδη από τις 23 Μαρτίου 2016 η οριοθέτηση-διευθέτηση του ρέματος, δίχως αυτή η απόφαση να συνοδεύεται από τα αντίστοιχα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας από μεριάς του δήμου; (Εφημερίδα κυβερνήσεως, απόφαση αρ. 299, τεύχος τέταρτο, αρ. φύλλου 72 από 23.03.2016).

Η αντιπολίτευση εργάζεται στο μέτρο που της αναλογεί, για την επίλυση των προβλημάτων. Έχει πάρει πρωτοβουλίες σε πολλά και μεγάλα προβλήματα τη στιγμή που η δημοτική αρχή του 80% κώφευε και κοίταζε αλλού: (Εκδηλώσεις ενημέρωσης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τις προθέσεις του δήμου και των εταιρειών για το δυτικό Μαλεβίζι, πρόταση για τη δημιουργία της επιτροπής των Λινοπεραμάτων, ημερίδα για το νερό, εκδήλωση για τον υγροβιότοπο του Αλμυρού, δύο εκδηλώσεις για το νέο χωροταξικό σχέδιο και το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, ενημέρωση για το νέο νομοθετικό πλαίσιο του Κλεισθένη για την τοπική αυτοδιοίκηση, αρωγή σε κάθε προσπάθεια χρηματοδότησης του δήμου, παράσταση διαμαρτυρίας και προτάσεις για την αντιμετώπιση της υπερβόσκησης και παράνομης βόσκησης, κτλ, κτλ.)

Κύριοι της δημοτικής αρχής, κάνετε ταπεινά τη δουλειά σας στο υπόλοιπο της θητείας σας και να εύχεστε να κριθείτε με επιείκεια για όλα αυτά τα χρόνια της επικοινωνιακά «δημιουργικής» σας απραξίας.  

Οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο και εάν εσείς βάζετε τον πήχη τόσο χαμηλά, οι δημότες έχουν απαιτήσεις γιατί θέλουν να ζουν με αξιοπρέπεια, σεβόμενοι τους εαυτούς τους και τον τόπο τους.


Δημοτική παράταξη Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου    Γάζι 02 Μαρτίου 2019

Ο επικεφαλής

Γενναράκης Μανώλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου