Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λένε  ότι μετά την καταιγίδα έρχεται η ξαστεριά και η γαλήνη… Είναι έτσι όμως;

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που βιώσαμε το Χειμώνα αυτό καταδεικνύουν τις αδυναμίες και τις ανεπάρκειες στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και στο στρατηγικό σχεδιασμό του δήμου Μαλεβιζίου.

Τώρα που σιγά – σιγά πέρασε και αυτή η «μπόρα», οφείλουμε να σκεφτούμε τι δεν πήγε καλά όλα αυτά τα χρόνια:

Αντιπλημμυρική προστασία και σχεδιασμός σε έναν δήμο που η δημοτική αρχή επαίρεται ότι αποτελεί «πρότυπο για όλη την Ελλάδα»;  ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ!

Γιατί άραγε; - Ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός δεν είναι για το φαίνεσθε και δε φέρνει άμεσα ψήφους.
Έτσι φτάσαμε αισίως στο 2019 και ελάχιστοι θυμούνται τις δηλώσεις του δημάρχου Μαλεβιζίου στις 23 Αυγούστου του 2012: «Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών αυτών, αποτελεί βασικό μέλημα της δημοτικής αρχής. Στο Γάζι, με τα τόσα προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας της άναρχης δόμησης, το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε αρκετές γειτονιές. Στο δε Παλαιόκαστρο, όπου στο παρελθόν οι κάτοικοι έχουν ζήσει δραματικές στιγμές, η μελέτη αυτή είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη…»

Μικρή λεπτομέρεια: Το 2012 υπήρχε έτοιμη, κατατεθειμένη ολοκληρωμένη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής.

Βρισκόμαστε σχεδόν οχτώ ολόκληρα χρόνια μετά από αυτές τις δηλώσεις. «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν» που λέει και το τραγούδι…

Το υπουργείο εσωτερικών θέσπισε το 2018 ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα αντιπλημμυρικής προστασίας. Ο δήμος Μαλεβιζίου δεν ήταν έτοιμος να διεκδικήσει τη σημαντική αυτή χρηματοδότηση όταν έπρεπε.

Ήρθε η Θεομηνία για να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος το αφήγημα του κραταιού δήμου υποδείγματος. Αλίμονο!

Καλούμε τουλάχιστον σε αυτή τη φάση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την τάχιστη και επαρκή αντιμετώπιση των ζημιών των περιοχών που σήκωσαν το βάρος της καταστροφής.


Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου                                Γάζι, Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019
Δημοτική ομάδα
Ο επικεφαλής Μανώλης Γενναράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου